Jaarrekening*

Veel organisaties sluiten hun administratieve boekjaar aan het einde van het jaar af met een jaarrekening. Hierin wordt de winst-/verlies rekening, de balans en het financiële jaaroverizcht inzichtelijk gemaakt. Daarnaast wordt er een duidelijke toelichting op de balans- en resultaatposten gepubliceerd.
U bent echter niet altijd verplicht een volledige jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Bent u bijvoorbeeld een besloten vennootschap? Dan dient u alleen een verkorte versie te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Wilt u weten of u ook een verkorte versie kunt deponeren bij de Kamer van Koophandel? Wij adviseren u graag.

Waarom dient u een jaarrekening op te stellen?

Het opstellen van een jaarrekening geeft inzichten in uw financiële resultaten en is daarom voor verschillende doeleinde te gebruiken. Denk hierbij aan:

  • De Belastingdienst: u bent als ondernemer verplicht een jaarrekening op te stellen. Dit vanwege de aangifte van de belasting.
  • Persoonlijk: het zorgt voor een duidelijk inzicht in de prestaties van uw bedrijf.
  • Banken: wanneer u een lening of hypotheek wilt afsluiten, heeft de bank inzage nodig in uw financiële resultaten.
  • Kamer van Koophandel: wanneer u een BV heeft bent u als ondernemer verplicht jaarlijks een jaarrekening bij de Kamer van Koophandel te deponeren.

Administratiekantoor Snijders TripleA helpt u graag verder

Wanneer u vragen heeft over de opzet van een jaarrekening, kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Daarnaast bieden wij u ook andere administratieve diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbesteden van uw salarisadministratie of de automatisering van uw financiële administratie.

Daarnaast werken wij op basis van abonnementen. We bieden de abonnementen aan op basis van de grootte van uw bedrijf? Nieuwsgierig hoe zo’n abonnement er voor u uit zou zien?
Meld je dan nu aan voor een 30-dagen proefversie van onze diensten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u weten welke dienst het beste bij u als ondernemer past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

*is altijd in combinatie met administratie-abonnement of administratie-contract